نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان
31 شهریور 1400نمای الاستیکوت پلی یورتان
31 شهریور 1400آب بندی آبنما، برای حفظ ظاهر زیبای آن از اهمیت بالایی برخوردار است. این آب نماها در شهرها با ایجاد صدای خوش آب، طراوت را برای یک شهر به ارمغان می آورند و در کلان شهرها نیز برای جلوگیری از آلودگی از آن استفاده می کنند. در نتیجه ظاهر این آب نماها از اهمیت بالایی برخوردار است. عایق نبودن آنها می تواند ظاهر آب نماها را دچار مشکل کند.
آب بندی آبنما
آب نما و هر آنچه که به طور دائمی در تماس با آب باشد آب بندی آن از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا آب به دلیل خواصی که در مولکول های آن است به راحتی در سیمان، گچ و انواع مصالح ساختمانی نفوذ میکند و به این دلیل در آب نماها، استخرها، حوض ها و … می تواند باعث ایجاد مشکل و خسارات شود. میزان خسارتی که آب می تواند ایجاد کند بستگی به مصالح به کار رفته در آن متفاوت است.
سازه هایی مثل آبنما و استخر که آب برای مدت طولانی در آنها می ماند و در کل کارایی آنها ذخیره آب است در هنگام ساخت این سازه، نیازمند دقت بالایی است. عایق کاری و آب بندی آبنما اگر به صورت دقیق انجام شود برای همیشه آبنما دارای مقاومت در برابر رطوبت خواهد بود. بهترین زمان برای عایق کردن آب نما، در حین ساخت سازه می باشد زیرا در آن شرایط اگر به مشکل برخورد کنید با اقدامات جزئی می توانید مشکل عایق کاری را حل نمایید.
آبنما چیست و چه کاربردی دارد؟
آبنما به سازه هایی گفته می شوند که درون محفظه حوض مانندی که دارند حرکت نمایشی آب انجام می شود. صدای موزیک ایجاد شده از آب تاثیر بسزایی به طراوت شهر و انسان ها دارد این سازها معمولاً در شهرهای پیشرفته، استخر، محیط گردشگری و … مورد استفاده قرار می گیرد. آبنماها به علت گردش آبی که دارند تصور بر این است که مصرف آب در آنها بسیار زیاد است. ولی اینگونه نیست کم شدن آب فقط می تواند به دلیل تبخیر آب باشد پس اصلاً نگران مصرف آب و اتلاف انرژی آبنما نباشید.
عایق آبنما با چه موادی انجام می شود؟
بهترین گزینه برای آب بندی آبنما استفاده از مواد کریستالی بی رنگ نانو مولتیزو است. این مواد به خاطر شفاف بودن، ظاهر آبنما را تغییر نمیدهد بلکه به دلیل شفافیتی که دارد آبنما را زیباتر می کند. این مواد لایه پلاستیکی بی رنگی روی آبنما ایجاد می کند که باعث عایق شدن آن می شود. عایق رنگی نانو مولتیزو در قسمت هایی که به رنگ خاصی احتیاج دارند استفاده می شود.
نکات مهم در آب بندی آبنما
در زمان آب بندی آبنما باید نکات زیر را رعایت کنیم:
- مقاومت مواد در برابر مواد قلیایی و نمک
- مقاوم در برابر آب
- مقاوم در برابر ضربه و سایش
- مقاومت مواد عایق در برابر تغییرات سریع دمایی
- انجام عایق در تمام محدوده های دمایی
- چسبندگی مناسب
- مقاومت مکانیکی مناسب
- انعطاف پذیری مناسب
- قابلیت ساخت پل روی ترک ها
بدترین نوع آب بندی آبنماها
امروزه در کشورهای پیشرفته بدترین نوع آب بندی آبنما استفاده از عایق قیر و گونی است به دلیل خطرات زیست محیطی و دلایل مختلف فنی استفاده از آن اصلاً رایج نیست.
عدم رضایت استفاده از عایق قیر و گونی
- مواد نفتی که در قیر وجود دارد در دمای بالا در آب حل می شود و باعث آلودگی آب می شود.
- به خاطر فشار زیادی که در ایزوگام و قیر و گونی وجود دارد ممکن است آب به صورت جزئی وارد لایه های زیرین شود.
- ورود آب در لایه زیرین باعث نشست و ترک در آبنماها می شود.
اگر آب نما نشست کند و ترک بخورد هزینه بازسازی بسیاری را متحمل می شود زیرا با ترمیم جزئی درست نمی شود.
تست آب بندی آبنما
زمانی که ساخت سازه تمام شد، دیوارها و کف به طور کامل خشک شدند برای ساخت ملات از سیمان سفید، پودر سنگ، چسب بتن استفاده می کنیم و با آن آبنما را عایق بندی می کنیم. ملات به دست آمده را برای آب بندی آبنما دو بار روی دیوارها و کف میزنیم. مخزن آبنما را از آب پر می کنیم، می گذاریم چند روزی آب نماها فعال باشند. اگر بعد از چند روز سطح آب مخزن آبنما پایین آمده باشد پس آبنما دچار نم زدگی شده است. در این صورت آب بندی آبنما مجدد باید انجام شود. بعد از اینکه آب بندی به طور صحیح انجام شد تزئینات آبنما را می توانید انجام دهید. در غیر این صورت حتماً متحمل هزینه زیادی می شوید.
زیرسازی سطوح دیواره های آب نما با استفاده از ملات آب بند RCM
سطح مخازن یا حوضچه آبنما بعد از آب بندی ممکن است صیقلی نشده باشد. برای آب بندی نیاز به لیسه کشی داشته باشد. یا در بعضی مواقع سطح بتنی سازه دارای سطوح شنی می شود و یا سازه در انتها دارای ترک و درز می شود. در حین بروز این مشکل میتوان برای آب بندی آبنما از ملات آب بند RCM استفاده کرد.
پرکردن درزهای انبساط و مخازن آب
در برخی سازه ها بعد از اتمام کار با درزهای انبساطی مواجه می شویم که برای این کار باید از آب بند یا درز بند الاستیک استفاده شود. ماستیک پلی یورتان بهترین مورد برای این کار می باشد. این مواد با خاصیت الاستیکی که دارد باعث کشسانی می شود و این عمل کار را برای پر کردن درزها آسانتر می کند.
اجرای عایق رطوبتی MCI و یا (عایق رطوبتی الیافدار) RCI
پس از آنکه 48 ساعت از تست سازه گذشت حال نوبت عایق کردن رطوبتی آن با عایق رطوبتی MCI و یا RCI می باشد. به این منظور این عایق را به صورت رنگ بر کل سازه می زنیم. روش زدن این عایق با استفاده از قلمو است. باید در دو روز به سازه زده شود و هر دست دو بار به فاصله زمانی دو تا سه ساعت باید باشد. زمانی که این کار را انجام دادید به سازه به مدت 2 روز زمان بدید تا کامل خشک شود.