نانو در بتن (Nano Concrete) و کاربردهای آن
31 شهریور 1400بتن خود تراکم یا خود متراکم (SCC) چیست؟
31 شهریور 1400خمیر درزگیر یکی از انواع روش های آب بندی بتن است. یکی از روشهای پرکاربرد که با استفاده از آن میتوان از به وجود آمدن درز و شکاف در دیوارها، سرامیک، کاشی و … جلوگیری کرد و این درزها را به وسیله آن پر کرد، خمیر درزگیر است. این محصول در انواع مختلف و برندهای متفاوت تولید می گردد. به وسیله آن میتوان مشکلات مربوط به وجود درزها در یک ساختمان را برطرف نمود. خمیر بندکشی و درزگیر دارای کاربردهای فراوانی در ساختمان است. با استفاده از آن نیاز به تخریب محل مورد نظر وجود ندارد. به کمک این خمیرها میتوان تمامی درزها و بندهای موجود در انواع سطوح بتنی، سنگی، چوبی، سیمانی، مرز بین کاشیها و موزاییک ها و … را از بین برد. در واقع کاربری آسان خمیر درزگیر باعث می شود تا بدون صرف هزینه و وقت و بدون بهم ریختگی محیط، درزها را کاملاً پر کرد.
از انواع خمیرهای درزگیر به منظور عایق کردن سطوح مختلف نیز استفاده می شود. این محصول در انواع صنایع بنا بر کاربری مورد نیاز در آن صنعت مانند درزگیری، درزبندی، بندکشی و آب بندی به کار برده می شود.
کاربردهای خمیر درزگیر
خمیرهای درزگیر به منظور بندکشی و آب بندی در کاربری های مختلف، بایستی با قدرت چسبندگی بالایی ساخته شوند تا بتوانند به راحتی و با گذشت زمان عملیات آب بندی بتن را انجام دهد. این خمیرها بایستی در مقابل شرایط محیطی مختلف، مقاومت مناسبی داشته باشند.
با خرید خمیر درزگیر محصولی مطمئن را تهیه کرده اید که می توانید با استفاده از آن مخازن آب، استخرها، پشت بام ها و کف کولرهای آبی را آب بندی نمایید. همچنین آب بندی و بندکشی سرویس های بهداشتی، حمام، سینک، ظرفشویی و یا نصب توالت فرنگی، روشویی و … نیز با استفاده از این محصول انجام می شود.
چسباندن سرامیک ها، سنگ ها، چوب، پلاستیک و … در ساختمان های تازه تاسیس و بر روی سطوح مختلف با استفاده از خمیر بندکشی قابل اجرا می باشد. علاوه بر این در ساختمان های قدیمی میتوان با استفاده از این محصول ترک دیوارها و سقف ها و سوراخ های موجود در آن را پر کرد. همچنین میتوان کاشی ها، سرامیک ها و یا سنگ فرش هایی که سست شدند و یا دچار شکستگی یا ترک شدند را با خمیرهای درزگیر ترمیم کرد.
با خرید خمیر درزگیر میتوان ملات قدرتمندی را تهیه کرد که از ترکیب این محصول با بتن و یا سیمان به دست می آید و در انواع کارهای ساخت و ساز به کار برده می شود. علاوه بر این با این خمیر میتوان مسیر انواع حشرات را در تراس، فاضلاب و … مسدود کرد. با پر کردن درزهای بین پنجره ها با این محصول میتوان از ورود صدا، گرد و غبار، حشره و … به داخل ساختمان جلوگیری کرد.
انواع خمیر درزگیر مورد استفاده در صنایع
خمیر درزگیر پلی یورتان
یکی از انواع خمیرهای درزگیر، خمیر پلی یورتان است که پرکاربردترین نوع این محصول می باشد و به صورت تک جزئی ساخته می شود. این نوع خمیر یا ماستیک بر پایه رزین های پلی یورتان بوده و با سایر افزودنی ها به عنوان قوی ترین نوع درزگیر شناخته می شود. برای درزگیری در مکان های پر تردد به کار برده می شود.
کاربری درزگیر پلی یورتان برای درزهای انبساطی بسیار مناسب است. این درزگیر مقاومت بالایی در مقابل اشعه های نور خورشید دارد. با دوام است و به سرعت خشک می شود. همچنین خاصیت ضد خزه و ضد جلبک دارد.
خمیر درزگیر پلی سولفاید
خمیر درزگیر پلی سولفاید نوع دیگری از این محصول است که بر پایه رزین های پلی سولفاید بوده و به صورت دو جزئی تولید می گردد. برای خرید این نوع از درزگیرها بایستی به این نکته توجه نمود که این محصول به دو صورت مایع و خمیری به فروش می رسد. در واقع نوع مایع آن به صورت ریختنی در سطوح افقی استفاده می شود. نوع خمیری در سطوح عمودی و به صورت تزریقی مورد استفاده قرار می گیرد. درزگیر پلی سولفاید دارای خاصیت چسبندگی بسیار بالایی است. به همین دلیل برای انواع سطوح سیمانی، فلزی، سنگی، چوبی و… مناسب است.
خمیرهای درزگیر اپوکسی
خمیرهای درزگیر اپوکسی بر پایه رزین های اپوکسی و با افزودنی های دیگر مناسب برای درزهای انبساطی بوده و به دلیل ترکیب با رزین پلیمری قابلیت چسبندگی فوق العاده ای دارد. ویژگی منحصر به فرد این نوع خمیر، وجود تنوع رنگی در آن است که باعث می شود برای کار در نما و درزهای ساختمانی مناسب باشد.
درزگیر سیلیکونی
درزگیر سیلیکونی خمیری بر پایه آب و اکرلیک می باشد که نسبت به سایر درزگیرها، قیمت پایین تری دارد. این نوع درزگیرهای خمیری خاصیت چسبندگی بسیار بالایی دارند که بر روی انواع سطوح فلزی، شیشه ای، آلومینیومی، چوبی، پی وی سی، بتن، سنگ و … قابل استفاده هستند. در واقع اصلی ترین کاربرد این نوع از خمیر درزگیر، برای درزگیری پنجره های آلومینیومی و UPVC می باشد.
نحوه استفاده انواع خمیر درزگیر
- برای استفاده از ماستیک ها و خمیرهای درزگیر بایستی دقت داشت که سطح مورد نظر کاملاً تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد. چرا که وجود آلودگی می تواند در کیفیت و قابلیت چسبندگی درزگیر تاثیر منفی داشته باشد. بنابراین بایستی سطح زیرکار از وجود ذرات چسبنده و سست پاک باشد.
- یکی دیگر از مواردی که قبل از اجرای خمیر درزگیر بایستی به آن توجه داشت، دمای محل مورد نظر است. دمای محل اجرا نبایستی خیلی بالا و یا پایین باشد. همچنین شرایط محیطی مکان بایستی در حد معمولی و نرمال باشد.
- خمیرهای درزگیر با توجه به نوع آنها مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی به صورت تزریقی و گاهی به صورت مالیدنی به کار برده می شوند. بنابراین قبل از خرید این محصول بایستی به نحوه استفاده آن دقت داشت.
- پس از استفاده از خمیر بندکشی و درزگیر، بایستی اجازه داد تا خمیر به صورت کامل خشک شود. البته زمان خشک شدن این ماده بر اساس نوع خمیر، ضخامت قرارگیری خمیر روی درز یا شکاف و دمای محیط مورد نظر تعیین می گردد. توجه به این نکته ضروری است که ضخامت خمیر درزگیر بر روی شکاف بایستی حدود 5 میلیمتر باشد.
- پس از انجام عملیات درزگیری و بندکشی با خمیر، بایستی پس از خشک شدن کامل، اضافات مواد را با استفاده از وسیله ای مانند کاردک و یا با دستمال تمیز نمود. چرا که پس از خشک شدن، اکثر خمیرها به سطوح می چسبند و تمیز کردن آن به سختی انجام می شود.
خمیر درزگیر از محصولات فرا صنعت سیمین
شرکت فرا صنعت سیمین تولید کننده انواع مواد شیمی ساختمان از جمله خمیر درزگیر (Polg Seal Sim 239) می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید این محصول با شماره 02122096827 تماس حاصل فرمایید.