مزیت و کاربردهای رزین محافظتی سنگ های تزئینی و نما چیست؟
31 شهریور 1400نکات مهم در آب بندی بالکن و تراس
31 شهریور 1400عایق کاری ساختمان به چهار صورت وجود دارند که به عایق صوتی، عایق حرارتی، عایق رطوبتی، عایق آتش تقسیم بندی می شوند. امروز یکی از کارهای مهم که در ساختمان ها انجام می شود استفاده از عایق ها می باشد. در سال های اخیر، استفاده بیش از حد از منابع بشر را به فکر صرفه جویی و استفاده درست انداخته است که این عمل به صرفه جویی در انرژی کمک بسیاری می کند.
عایق کاری ساختمان چیست؟
به چیزی که از عبور جرم و انرژی جلوگیری کند، عایق گفته می شود. عایق ها به صورت پوششی بر روی سقف، کف و دیواره ها نصب می شوند. وظیفه آنها آب بندی بتن و زیر سازی ساختمان است. عایق ها به چهار دسته تقسیم بندی می شود که هر کدام کارایی متفاوتی دارند.
- عایق حرارتی: جلوگیری از انتقال و عبور انرژی حرارتی
- عایق صوتی: جذب یا دفع صدا
- عایق رطوبتی: مقاوم در برابر رطوبت و جلوگیری از جذب رطوبت
- عایق آتش: مقاوم در برابر آتش و جلوگیری از انتشار آن
عایق کاری ساختمان به منظور کاهش اتلاف انرژی، کاهش آلودگی صوتی، حفاظت از ساختمان در مقابل آتش سوزی، افزایش دوام سازه و ایجاد آسایش گرمایشی و سرمایشی در ساختمان انجام می شود.
عایق کاری ساختمان در چه بخش هایی از ساختمان انجام می شود؟
شاید برای شما این سوال مطرح شود که عایق کاری ساختمان درچه بخش هایی از ساختمان انجام می شود؟ عایق کاری یا آب بندی ساختمان در تمامی قسمت های ساختمان مثل آب بندی تراس، چاله آسانسور، سقف و پشت بام، عایق کاری داخلی و نمای ساختمان قابل اجراست. در اینجا به چند قسمت مهم عایق کاری ساختمان می پردازیم. قسمت های زیادی از ساختمان را میتوان برای کاهش اتلاف انرژی عایق کاری کرد.
عایق سقف ساختمان
عایق سقف از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا عایق سقف ساختمان باعث می شود اتلاف انرژی 35 تا 45 درصد کاهش یابد.
عایق دیوارهای خارجی
عایق دیوارهای خارجی یا آب بندی نما باعث جلوگیری از ورود سرما و حرارت به ساختمان می شود که این امر مصرف انرژی سرمایشی و گرمایشی ساختمان را 15 درصد کاهش می دهد.
عایق کف ساختمان
عایق کردن کف ساختمان در فصل سرد سال باعث می شود میزان نفوذ سرما 5 درصد کاهش یابد.
عایق لوله های آبگرم
برای عایق لوله ها از عایق های مخصوص لوله استفاده می شود که این عایق کاری و آب بندی ساختمان در ساخت سازه اهمیت بالایی دارد.
چه نوع عایقی انتخاب کنیم؟
عوامل موثر در انتخاب عایق به شرح زیر می باشد:
- هدایت حرارتی
- حساس بودن به رطوبت
- مقاومت عایق در برابر فشار
- نصب آسان
- دوام بالا
- تعویض آسان
- میزان اثر بخشی
- اشتعال پذیری
- سمیت
- مقاوم در برابر نفوذ میکروب
- قیمت
- دمای محیط
باید به این نکته در انتخاب عایق کاری ساختمان توجه داشته باشیم که با حداقل ضخامت عایق از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم که مقرون به صرفه نیز باشد.
انواع عایق صوتی
عایق صوتی آکوستیک
این نوع عایق ها به صورت فوم آکوستیک موجود می باشند و وظیفه آن جذب صدا، ارتعاش و کاهش آلودگی صوتی می باشد. عایق صوتی آکوستیک در صنعت ساختمان و موسیقی مورد استفاده است. این نوع عایق به خاطر نصب راحت، قیمت ارزان و تنوع بالایی که دارد بسیار مورد استقبال بوده است.
عایق صوتی فایبرگلاس و مواد معدنی
عایق صوتی فایبر گلاس و مواد معدنی در این دوران یکی از رایج ترین عایق ها می باشد که اصلی ترین ویژگی آن میتوان به غیر قابل اشتعال بودن، مقاوم در برابر انگل، سازگاری با محیط زیست اشاره کرد. این عایق به صورت رولی در بازار موجود است و از خرده های الیاف های شیشه ای و سنگ تشکیل شده است.
عایق صوتی پانل گچی
عایق صوتی پانل گچی که به صورت روکار می باشد و با رنگ و کاغذ قابل استفاده است. در عایق کاری ساختمان در حین استفاده از این نوع عایق در آن قسمت لایه بیشتری از گچ روی دیوار قرار می گیرد. این نوع عایق به خاطر قیمت مناسب، نصب آسان، مقاوم در برابر آتش و دوام بالا بسیار مورد توجه بوده است.
عایق صوتی ویسکوالاستیک
این نوع عایق باعث تبدیل انرژی مکانیکی به گرمایی می شود و از آن در کف و دیوار استفاده می شود.
انواع عایق حرارتی
عایق حرارتی پشم شیشه یا فایبرگلاس
عایق پشم شیشه در عایق کاری صوتی نیز کاربرد دارد. میتوان از آن به عنوان یکی از رایج ترین عایق کاری ساختمان نام برد. زیرا به دلیل قیمت مناسب و نصب آسان بسیار مورد استفاده است.
عایق حرارتی سلولزی
عایق حرارتی سلولزی یکی از عایق های سازگار با محیط زیست می باشد و مزایای آن به سازگاری با محیط زیست، قیمت ارزان، مقاومت در برابر حرارت میتوان اشاره کرد.
عایق حرارتی پشم معدنی یا پشم سنگ
جنس عایق پشم سنگ از سنگ آتشفشان بوده و مزایای آن غیر قابل احتراق بودن آن است.
عایق حرارتی فوم پلی یورتان
عایق پلی یورتان رواج زیادی ندارد و مزایای آن میتوان به غیر قابل احتراق بودن آن و سازگاری با محیط زیست اشاره کرد.
عایق حرارتی پلی استایرن
عایق پلی استایرن فوم ضد آب است که در برابر رطوبت و حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد.
عایق حرارتی نانو
عایق حرارتی نانو یکی از جدیدترین عایق ها می باشد از این عایق در عایق ساختمانی، لوله ها ومخازن استفاده می شود. مزایای این عایق نصب آسان و قیمت مناسب آن می باشد.
انواع عایق رطوبتی
عایق رطوبتی قیر و گونی
عایق رطوبتی قیر و گونی در عایق کاری ساختمان یکی از قدیمی ترین روش های عایق کاری می باشد که به علت چسبندگی بالا عایق بسیار بالایی در برابر رطوبت دارد از مزایای این عایق قیمت پایین و مقاومت بالای آن میتوان اشاره کرد. نصب این عایق به کمک آتش صورت می گیرد.
عایق رطوبتی ایزوگام
عایق رطوبتی ایزوگام که به صورت رول در بازار موجود می باشد و جز عایق های پر مصرف در ایران می باشد. نصب این عایق مشابه نصب عایق رطوبتی قیر و گونی است و در مقایسه با قیر و گونی نصب آسان تری دارد.
عایق رطوبتی پیش ساخته
مواد تشکیل دهنده این عایق قیر، مواد پلیمر، لایه تیشو، پلی اتیلن می باشد. از مزایای این عایق میتوان به مقاوم بودن به شرایط جوی، انعطاف بالا و سبکی آن اشاره کرد.
عایق رطوبتی پیش ساخته به دو دسته تقسیم می شود:
- عایق پی
- عایق بام
عایق رطوبتی پرایمرها
عایق رطوبتی پرایمرها آستر هایی هستند که از مواد قیر، رزین و افزودنی ساخته می شود این عایق ها دارای چسبندگی بالا بوده و قابلیت رنگ پذیری نیز دارد.
عایق رطوبتی پلیمری
مواد پلیمری عایق خوبی در برابر رطوبت و حرارت هستند این نوع عایق برای نصب نیاز به حرارت ندارند و به صورت اسپری روی سطح انجام می شود. این نوع عایق مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و با محیط زیست سازگار است.
عایق رطوبتی نانو
عایق رطوبتی نانو از مواد پلیمری با استفاده از تکنولوژی نانو ساخته شده است این نوع عایق برای عایق کاری ساختمان در نمای ساختمان، پشت بام، عایق کاری کاشی ها استفاده می شود. از مزایای این عایق ها میتوان به بدون بو بودن، نداشتن عوارض شیمیایی، سبک بودن، مقاومت بالا در برابر حریق اشاره کرد.