بتن اکسپوز چیست و چه مزیت ها و کاربردهایی دارد؟
31 شهریور 1400مزیت و کاربردهای رزین محافظتی سنگ های تزئینی و نما چیست؟
31 شهریور 1400آشنایی با روش های آب بندی سرویس بهداشتی
بهتر است بدانید امروزه آب بندی سرویس بهداشتی به سه روش صورت می گیرد. به صورت مختصر با هر کدام از این روش ها آشنا خواهیم شد.
چسب بند کشی
یکی از این روش ها استفاده از چسب بند کشی یا چسب اپوکسی است که با استفاده از آن میتوان درز سرامیک و کاشی کف دستشویی و حمام را به خوبی آب بندی کرد. با استفاده از این مواد به راحتی میتوان در گذر زمان از ترک خوردن کاشی ها جلوگیری کنید. لازم به ذکر است که این نوع چسب ها ضد آب بوده و از چسبندگی بالایی برخوردار هستند. همچنین این نوع چسب ها در برابر تغییر شکل مقاوم بوده و دوام و طول عمر بالایی دارند.
استفاده از ماستیک
استفاده از ماستیک از دیگر روش های آب بندی سرویس بهداشتی به شمار می آید. در واقع ماستیک یک نوع چسب ساختمانی با چسبندگی بالا می باشد. ماستیک به منظور اتصال آسفالت، دیوار و کاشی کف، سقف، پارچه و چرم مورد استفاده قرار می گیرد. از ماستیک ها معمولاً به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب در درز بین کاشی ها و پنجره ها استفاده می شود. لازم به ذکر است که این نوع چسب ها در برابر نور مقاوم بوده و از انعطاف پذیری بالایی در سرما و گرما برخوردار هستند.
پودرهای مخصوص بند کشی
روش دیگر برای آب بندی سرویس بهداشتی استفاده از پودرهای مخصوص بند کشی است. در این روش ابتدا پودر مخصوص بندکشی را به میزان ۱به ۱ با آب مخلوط کرده و به حالت خمیری در می آورند. سپس این مخلوط با استفاده از کاردک یا ماله در بین درزهای خالی سرامیک و کاشی با زاویه ماله ۴۵ درجه کشیده می شود. در انتها جهت صاف و یک دست نمودن سطح بند کشی بهتر است آن را با ابر پارچه ای مرطوب و دستمال نرم پاک کرد. یکی از نکات مهم برای به دست آوردن نتیجه بهتر این است که قبل از عملیات بند کشی و آب بندی باید بین درزها را از هر گونه چربی و آلودگی کاملاً پاک کرد.
آشنایی با مزیت های آب بندی سرویس بهداشتی به روش نانو
امروزه یکی از روش های مهم و رایج جهت آب بندی سرویس بهداشتی استفاده از روش نانو است. لازم به ذکر است که از این روش میتوان برای آب بندی سرویس های بهداشتی و حمام که به روش سنتی آب بندی شده اند نیز استفاده کرد. بهتر است بدانید استفاده از این روش مزایا و قابلیت های بسیاری را به دنبال دارد. یکی از مزیت های این روش مقرون به صرفه بودن آن است. در واقع عایق بندی نانو نسبت به هر ماده دیگری بهتر و به صرفه تر می باشد. با انتخاب این روش به طور قابل توجهی می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد.
با استفاده از مواد نانو در سرویس های بهداشتی به هیچ وجه شاهد تجمع میکروب ها، جلبک ها، شوره و جرم نخواهید بود. در واقع در این روش آب به زیر کاشی ها نفوذ نکرده و تخریب نمی شوند. از دیگر مزیت های استفاده از روش نانو جهت آب بندی سرویس بهداشتی و حمام، دوام و مقاومت بسیار بالای آن است. همچنین مواد نانو عایق رطوبت و آب بوده و در طول گذشت زمان دچار خرابی نمی شوند. انتخاب این روش به نوعی باعث صرفه جویی در وقت و هزینه ها می شود. همچنین این روش، روشی بهینه و با دوام بوده و بسیار کاربردی است.
لازم به ذکر است که جهت آب بندی سرویس های بهداشتی با استفاده از مواد نانو باید این مواد را با پودر سنگ و سیمان سفید به خوبی مخلوط کرد. همچنین برای نفوذ بهتر مواد نانو لازم است درزهای بین کاشی ها به خوبی باز شوند. در مرحله بعد لازم است ترکیب مواد نانو و سیمان سفید را بر روی سطوح کاشی با استفاده از کاردک به خوبی پخش کنید. این ترکیب لازم است طی سه مرحله و با دقت خاصی انجام گردد.
نگاهی بر آب بندی سرویس بهداشتی به روش سنتی
بهتر است بدانید افراد در گذشته بیشتر از روش سنتی جهت آب بندی سرویس بهداشتی استفاده می کردند. در این روش ابتدا کف شیب بندی شده و سپس با ماسه و سیمان پر می شود. در مرحله بعد دیوارها و کف با استفاده از ایزوگام آب بندی خواهد شد. بعد از انجام دادن این مرحله باید با استفاده از ملات ماسه و سیمان و پودر سنگ کاشی ها و با دقت خاصی بر روی ایزوگام فیکس گردند. در پایان کار و انجام مراحل ذکر شده درز بین کاشی ها زهکشی می شود. لازم به ذکر است که با انتخاب این روش امکان ترمیم برای افراد از بین می رود. در واقع جهت ترمیم لازم است سرویس بهداشتی تخریب شده و دوباره عایق بندی شود. همچنین دوام این روش نسبت به هزینه آن بسیار کم می باشد.
معایب آب بندی به روش سنتی
بهتر است بدانید انتخاب این روش به نوعی باعث اشغال شدن فضای زیادی می شود. زیرا به دلیل استفاده از لایه های زیاد ایزوگام قطر کف و دیوار های سرویس های بهداشتی افزایش یافته و به همین دلیل فضا کوچک می شود. همچنین استفاده از روش سنتی جهت عایق سرویس بهداشتی به نوعی باعث جرم و شوره گرفتن کاشی ها و سرامیک ها می شود. در واقع در این روش آب به درز بین کاشی ها نفوذ میکند. همین امر باعث رشد جلبک ها و انواع باکتری ها خواهد شد. همچنین با گذشت زمان آب بندی فرسایش پیدا می کند و زهکشی کاشی ها و سرامیک ها از بین می رود. از این رو این امر ظاهر نامطلوب و زشتی را به سرویس های بهداشتی می دهد. لازم به ذکر است که ایزوگام عایق صد در صدی رطوبت نیست و از نظر اقتصادی به صرفه نیست.