آب بندی دیوار ساختمان بسیار مهم است. دیوار های یک سازه، از جنس بتن با ماهیت نفوذ پذیری هستند و علاوه بر شکل دهی معماری بنا، حریم فضا را مشخص می کند. همچنین وزن سقف و یا طبقات بالایی را تحمل کرده و در واقع فشار زیادی بر آن تحمیل می شود. دیوارها عموما از سنگ و آجر و بتن ساخته می شوند. وظیفه بتن اتصال آجر و بلوک های سنگی است که منشا آنها هم نوعی بتن است. با توجه به ماهیت بتن نفوذ آب به داخل دیوارها می تواند به سازه آسیب زده و حتی عامل ویرانی آن باشد.

آب میتواند از میان درز و ترک های دیوار عبور کند. ساختمان ها و سازه های زیادی دچار نشت آب شده اند. به طور تجربی نیمی از دیوارهای حائل در طول بهره برداری دچار نشت می شوند. در اینجا سوالی  که ممکن است پیش بیاید این است که چرا سازه ها دچار نشت می شوند؟ اولین پاسخی که میتوان داد این است که در اکثر موارد سطح آب زیرزمینی بالا است، آب به داخل سازه نفوذ کرده و منجر به نشت آن می شود. البته عدم اجرای یکپارچه سازه و درز و ترک هایی که در سازه به وجود آمده نیز باعث نشتی در دیوار می شود. نشت آب در دیوار در حین ساخت یا در حین بهره برداری ممکن است اتفاق بیافتد.

مشکلات نشت آب هنگام ساخت دیوار

  • مشکلات و جرایم قانونی
  • مسئولیت حقوقی در برابر خرابی ها
  • ضعیف شدن عملکرد سازه ای دیوار
  • هزینه تعمیر قسمتی که تا به حال ساخته شده است

مشکلات نشت آب هنگام بهره برداری از دیوار ها

  • هزینه تعمیر
  • مشکلات و جرایم قانونی
  • آسیب به مواد و مصالح موجود در زیر زمین
  • آسیب به سیم کشی برق ساختمان
  • مسئولیت حقوقی در برابر خرابی ها
  • ضعیف شدن عملکرد سازه ای دیوار

اهمیت سیستم آب بندی دیوار ها

یکی از مهمترین عوامل در بر طرف کردن نشت آب، انتخاب صحیح محصول و روش آب بندی است. هر روش مزایا و معایبی دارد که باید بهترین گزینه برای آب بندی انتخاب شود.

روش های آب بندی دیوار حائل

روش آب بندی در حین ساخت

در آب بندی دیوارها باید تا حدی که ممکن است از تماس آب زیر زمینی با بدنه دیوار جلوگیری کرد که توسط ژئوممبرین ها انجام می شود. آب جمع شده در پشت دیوارها نیز باید زهکشی شود. هیچ یک از این دو به تنهایی کافی نیستند و نمیتوانند دیوار را آب بند کنند پس لازم است همزمان زهکش ها و ژئوممبرین ها قرار داده شوند. برای مثال اگر ژئوممبرین ها به تنهایی استفاده شوند فشار هیدروستاتیک پشت آن به قدری بالا میرود که توان تحمل آن را ندارند. در صورتیکه تنها از زهکش استفاده شود، دیوار در مجاورت آب قرار میگیرد و آب هیچگاه به زیر دیوار نمی رسد.

از روش دیگری برای جلوگیری از نشت آب به دیوارها استفاده میکنند. استفاده از چاه های تخلیه یکی از این روش ها است. در این مورد در اطراف دیوار، چند چاه ایجاد می شود، این چاه ها به گونه ای است که سطح آنها باید پایین تر از سطح آب زیر زمینی باشد. سپس توسط پمپ هایی آب جمع شده را تخلیه می کنند.

آب بندی دیوارها در بهره برداری

اولین قدم پس از مشاهده رطوبت پیدا کردن محل دقیق نشت است. سپس با بررسی نشت، نوع آن و محدودیت هایی که وجود دارد میتوان نوع محصول آب بند را انتخاب کرد.  از این رو ما در شرکت فرا صنعت سیمین راهکارهای مناسبی را برای آب بندی دیوارهای سازه ای بتنی در نظر گرفته ایم. با توجه به کارایی سازه (محل زندگی، اداری، مراکز خرید، شرکت ها و سازمانها، فرهنگسراها، مراکز تفریحی و …) روشهای نوین و ویژه ای را در آب بندی و عایق کردن سازه به شما پیشنهاد خواهیم داد. حتی اگه بنا و سازه شما قدیمی باشد قطعاً قابل ترمیم و بازسازی است.