
عایق رطوبتی چیست و چه کاربردی دارد؟
3 آبان 1400
واتر استاپ چیست؟ + نکات مربوط به آن
16 آبان 1400یکی از مشکلاتی که سبب بروز خساراتی به ساختمان ها می شد وارد شدن آب یا رطوبت به داخل ساختمان ها بود. روش های زیادی برای عایق کاری و آب بندی قسمت های مختلف ساختمان و نمای آن وجود دارد. با توجه به مکان و میزان رطوبت میتوان هر یک از این روش ها را مورد استفاده قرار داد. آب بندی نمای کامپوزیت روش مناسبی جهت جلوگیری از ورود رطوبت و آب به داخل ساختمان است.
برخی مواقع جدا از اینکه نمای ساختمان قدیمی ساز و یا نوساز است، از بیرون رطوبت یا آب به داخل ساختمان نفوذ می کند. در نتیجه سبب بروز آسیب به دیوارهای داخل ساختمان می گردد. اگر نفوذ رطوبت و آب در مدت زمان طولانی اتفاق بیافتد، نه تنها رنگ دیوارهای ساختمان بلکه تمام وسایلی که با دیوار تماس مستقیمی دارند دچار آسیب جدی می شوند.
در شهرهایی که آلودگی هوا وجود دارد و بارش باران زیاد است، آب باران خاصیت اسیدی به خود می گیرد. به همین دلیل نماهای سیمانی، آجری، سنگی، گچی، فلزی، چوبی، کامپوزیت و … دچار آسیب می شوند. بررسی ها نشان می دهد آنچه باعث جلوگیری از آسیب به نمای ساختمان ها می گردد، آب گریز کردن و عایق کاری نمای ساختمان ها می باشد. آب بندی نماها کمک می کند آب به روزنه ها و منافذ وارد نشود.
آب بندی نمای کامپوزیت چگونه است؟
روش fixing یا ثابت
یکی از لوازم ضروری در این روش قوطی های آهنی می باشد. نمای ساختمان ها به وسیله این قوطی ها شاسی کشی می شوند. سپس به وسیله نبشی آلومینیوم کوچک، اطراف ورق های کامپوزیت خم خورده بر روی شاسی کشی آهنی نصب می گردد. این روش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که درز بین همه کامپوزیت ها به آب بندی نیاز دارد.
روش Hanging یا ریلی
در روش ریلی بعد از شاسی کشی کردن نمای ساختمان مورد نظر ناودانی هایی که از جنس آلومینیوم هستند بر روی این شاسی ها پیچ می گردند. در آخر آنچه بر روی ناودانی ها قرار می گیرد صفحات کامپوزیت خم خورده می باشد. لازم به ذکر است در این روش لبه های خم خورده ورق ها به شکلی قرار میگیرند که دیگر نیازی به آب بندی نمای کامپوزیت ساختمان احساس نمی شود.
کارآمدترین روش جهت آب بندی نمای کامپوزیت
تحقیقات نشان می دهد کارآمدترین روش برای آب بندی نمای کامپوزیت در ساختمان ها روش fixing یا ثابت می باشد. معمولاً بعد از به اتمام رساندن اجرای کامپوزیت نما، لازم است درز بین ورق های کامپوزیت پوشانده شود. این کار توسط لاستیک های درزگیر صورت میگیرد. با توجه به اینکه لاستیک ها نسبت به درز بین دو کامپوزیت دارای عرض بیشتری هستند با فشار بین درزها قرار می گیرند. بنابراین به راحتی می توانند از عهده آب بندی نمای کامپوزیت برآیند.
بررسی ها نشان می دهد شرایط جوی تاثیر مستقیمی بر روی لاستیک ها میگذارد. به دلیل مقاومت کم لاستیک ها ممکن است بعد از مدتی بین لاستیک ها و نما فاصله ایجاد گردد. هنگامیکه کارایی لاستیک ها به پایان رسید، می توانید به وسیله چسبی که در برابر شرایط جوی مقاوم است نمای ساختمان را دوباره آب بندی کنید.
چسب مناسب جهت آب بندی نمای کامپوزیت ساختمان
چسب پلی یورتان به عنوان مناسب ترین چسب، برای آب بندی نمای ساختمان شناخته شده است. عمر مفید این چسب بیشتر از ده سال می باشد. این چسب در سه رنگ مشکی، سفید و طوسی تولید و به بازار ارائه می شود. بعد از استفاده از این چسب بر روی نما، می توانید رنگ دلخواه خود را بر روی آن بزنید. این چسب در برابر UV نور خورشید مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.
انعطاف پذیری این محصول در گرما و سرمای زیاد بسیار حائز اهمیت می باشد. این محصول سازگاری مناسبی با محیط زیست دارد و سمی نیست. چسب پلی اورتان چسبندگی بالایی با دیگر مصالح ساختمانی دارد. استفاده از این چسب مانع جذب ذرات معلق در هوا و در برابر فشار از مقاومت بالایی برخوردار است.
اجرای آب بندی نمای کامپوزیت ساختمان
جهت اجرای آب بندی نمای کامپوزیت لازم است درزهای بین کامپوزیت ها پاکسازی و تمیز گردند. لاستیک های آب بندی فرسوده باید از نمای ساختمان جدا شوند.
به کارگیری فوم های لوله ای
با توجه به اینکه درز بین کامپوزیت ها دارای عمق زیادی است و پر کردن کامل آنها با چسب پلی اورتان مقرون به صرفه نیست، بنابراین لازم است در ابتدا درزها به وسیله فوم های لوله ای پر شوند. فوم ها لوله ای نسبت به درزها از عرض بیشتری برخوردار هستند. در مرحله آخر عمق باقی مانده درز کامپوزیت ها که بین هشت تا ده میلی متر است به وسیله چسب پر می گردد.
پوشاندن لبه کامپوزیتها به وسیله چسب کاغذی
با توجه به اینکه جهت آب بندی نمای کامپوزیت ساختمان ها از چسب پلی اروتان استفاده می شود پس از خشک شدن این محصول بر روی نما، امکان پاکسازی و تمیز کردن اطراف سطح مورد نظر میسر نمی باشد. بنابراین استفاده از چسب های کاغذی می تواند به عنوان پوشش موقت به نمای کامپوزیت جلوه زیبایی بخشد.
پر کردن درزها جهت آب بندی نما
در این مرحله لازم است درزها را به صورت یکنواخت پر از چسب کنید. چسب اورتان باید بر روی فوم ها و درون درزها ریخته شود. برای این کار می توانید چسب را به وسیله کاردک یک دست کنید. پس از اینکه درزها کاملاً پر از چسب شدند، می توانید چسب های کاغذی را بکنید. لازم به ذکر است اگر برای تشخیص اینکه کدام قسمت نما محل نفوذ آب یا رطوبت می باشد با مشکل روبرو شدید، بهتر است قسمت گسترده ای را به آب بندی نماهای کامپوزیت اختصاص دهید.
زمان مناسب جهت اجرای آب بندی نمای کامپوزیت
بررسی ها نشان می دهد هنگامیکه دمای هوا بین پنج تا سی و پنج درجه سانتی گراد است، باید برای آب بندی نماهای کامپوزیت اقدام کرد. کار در دمای ذکر شده کیفیت آب بندی را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد. برای اینکه ایمنی کار حفظ شود بهتر است در هوای بارانی آب بندی صورت نگیرد.
عوامل موثر بر قیمت آب بندی نماهای کامپوزیت
از عوامل مهم بر قیمت آب بندی نماهای کامپوزیت، کیفیت و مرغوبیت فوم لوله ای و چسب می باشد. هر چقدر نمایی که قرار است آب بندی شود بزرگتر و وسیع تر باشد، قیمت آب بندی آن نما بیشتر خواهد بود. انتخاب روش دسترسی به نمای ساختمان نیز یکی از عواملی است که بر قیمت آب بندی تاثیر گذار می باشد. رعایت جزئیات اجرایی و میزان دقت توسط مجری کار در مشخص شدن قیمت نهایی آب بندی نماهای کامپوزیت نقش مستقیمی دارند. بهتر است آب بندی نماهای ساختمان خود را به دست افراد متخصص بسپارید.