محلول ضد حریق چیست و چه کاربردهایی دارد؟
31 شهریور 1400آب بندی سرویس بهداشتی
31 شهریور 1400بتن اکسپوز یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی بوده که در نماهای داخلی و خارجی به طور قابل توجهی مورد استفاده می گیرد. به جرات میتوان گفت این نوع بتن ها یکی از مهمترین و اصلی ترین متریال ها در سبک معماری مدرن در جهان محسوب می شوند. با استفاده از این نوع بتن ها به راحتی میتوان زیبایی منحصر به فردی را در فضای مورد نظر ایجاد کرد. بتن اکسپوز به بتن نما هم معروف است.
نگاهی بر مزیت ها و قابلیت های بتن اکسپوز
بتن اکسپوز از مزایا و قابلیت های بسیاری برخوردار می باشد:
دوام و طول عمر بالا
این نوع بتن ها دوام و طول عمر بسیار بالایی دارند. زیرا از مواد اولیه مرغوب و با کیفیتی ساخته شده اند.
اجرا به صورت خشک
بتن های اکسپوز را به راحتی میتوان با استفاده از چسب، ملات های چسبنده و به صورت خشک اجرا کرد.
مقاومت در برابر شرایط جوی
از دیگر مزیت های این نوع بتن میتوان به مقاومت قابل قبول آنها در برابر شرایط جوی از جمله رطوبت، تغییرات شدید دمایی، یخ زدگی و حریق اشاره کرد.
عایق حرارتی و صوتی
همچنین این نوع بتن ها یک عایق حرارتی و عایق صوتی خوب به شمار می آیند. با استفاده از این نوع بتن در تمام فصل های سال به راحتی می توان عملیات نماکاری را انجام داد. زیرا تغییرات آب و هوایی تاثیری بر روی آن نمی گذارد.
دوستدار محیط زیست
بتن های اکسپوز به نوعی دوستدار محیط زیست بوده و به آن آسیبی نمی رساند. همچنین استفاده از این نوع بتن ها باعث انعطاف پذیری در طراحی می شود.
وزن پایین
از دیگر مزیت های این نوع بتن ها میتوان به وزن کمتر آنها نسبت به دیگر مصالح ساختمانی اشاره کرد. این ویژگی به نوعی باعث سرعت بالای اجرای بتن های اکسپوز و سهولت در جا به جایی آن ها می شود.
کاهش هزینه ها
همچنین استفاده از بتن اکسپوز هزینه ها را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. از آنجا که زمان نصب این نوع بتن ها خیلی کم می باشد، زمان کلی اجرای پروژه کاهش می یابد. به نوعی باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود. با استفاده از این روش کاربردی هزینه های نازک کاری در نمای ساختمان ها نیز به طور چشمگیری کاهش می یابد. زیرا این نوع بتن ها دارای سطح صاف و صیقلی هستند.
بالا بودن استحکام فشاری
در بتن های اکسپوز هیچ حفره یا حبابی دیده نمی شود. از این رو از استحکام فشاری و کششی بالایی برخوردار هستند. همچنین بتن های اکسپوز در مقابل خوردگی و سایش فرسوده نمی شوند. در برابر ضربه و فشار مقاومت بسیار بالایی دارند. بتن اکسپوز یک بتن مقاون در برابر سایش و مقاوم در برابر خوردگی است.
آشنایی با کاربردهای مختلف بتن اکسپوز
این بتن ها از کاربردهای مختلفی برخوردار هستند که به صورت مختصر با برخی از آنها آشنا خواهیم شد. بتن اکسپوز به دلیل اینکه در مقابل نفوذ و جذب آب از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند به طور چشمگیری در ساخت استخر و سازه های آبی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین بتن های اکسپوز بهترین گزینه جهت استفاده در پروژه های عظیمی همچون سد، پل، تونل، زیرگذر و … به شمار می آیند. از دیگر کاربردهای این نوع بتن میتوان به استفاده از آنها در نمای شهری اشاره کرد. در واقع از این بتن ها به دلیل مقاومت و زیبایی بالا به طور چشمگیری در محوطه سازی باغ ها و پارک ها، کف سازی پیاده روها و راه ها و … استفاده می شود.
استفاده در نمای خارجی ساختمان از دیگر کاربردهای بتن اکسپوز به شمار می آید. همچنین امروزه از این نوع بتن ها به طور چشمگیری در طراحی داخلی ساختمان استفاده می شود. این بتن ها را میتوان در مکان های مختلفی از خانه همچون آشپزخانه، حمام، اتاق نشیمن، سرویس بهداشتی، راه پله ها و اتاق خواب مورد استفاده قرار داد. با استفاده از این نوع بتن ها در مکان های ذکر شده دیگر نیازی به نصب دیوارپوش ها و رنگ آمیزی نخواهید داشت. این امر به نوعی باعث کاهش هزینه ها و کاهش زمان اجرای پروژه می شود.
آشنایی با روش های اجرای بتن اکسپوز
بهتر است بدانید بتن اکسپوز امروزه به روش درجا و پیش ساخته تولید و ساخته می شود، از این رو کاربران بر حسب نیاز می توانند یکی از این روش ها را انتخاب کنند. بد نیست به صورت مختصر با هر کدام از این روش ها آشنا شوید.
روش درجا
امروزه از روش درجا جهت ساخت ساختمان ها و پل های بزرگ استفاده می شود. لازم به ذکر است که مراحل تولید و بتن ریزی در این روش در محل پروژه صورت می گیرد. از آنجا که استفاده از بتن های پیش ساخته در برخی از پروژه های بزرگ ممکن است هزینه بسیاری را به دنبال داشته باشد، از این رو پیمانکاران عملیات قالب گذاری و آماده سازی بتن را محل اجرای پروژه انجام می دهند.
روش پیش ساخته
بهتر است بدانید بتن های پیش ساخته در کارخانه ها با استفاده از قالب های از پیش آماده شده ساخته می شوند. در این روش برای نتیجه بهتر لازم است به نکاتی مختلفی توجه داشته باشید. برای مثال باید شاقول گذاری و تراز کردن بلوک ها با روشی اصولی و درست انجام بگیرد. همچنین برای زیبایی و دوام بالای کار بهتر است از پنل ها و بلوک های ترک خورده و شکسته استفاده نشود. از دیگر نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که بر اساس حجم و ابعاد بتن ها از روش های مناسب جهت نصب آن استفاده گردد.
آشنایی با ترکیبات بتن اکسپوز
بهتر است بدانید بتن اکسپوز از مواد مختلفی همچون الیاف پلیمری، الیاف طبیعی، سنگ دانه، آب و سیمان ساخته شده است. لازم به ذکر است که از الیاف پلیمری و طبیعی با اهداف مختلفی در بتن های اکسپوز استفاده می شود. یکی از این اهداف ایجاد کردن سطحی صیقلی و صاف در بتن اکسپوز می باشد. همچنین تولید کنندگان جهت افزایش زیبایی این نوع بتن های کاربردی مواد مختلفی همچون فایبرگلاس، رزین و رنگ به ترکیبات بتن اضافه می کنند. در ضمن از مواد ضد یخ به منظور جلوگیری از انجماد سریع آب در فصل های سرد به ترکیب این نوع بتن استفاده می شود. تفاوت این نوع بتن با بتن های معمولی در وجود الیاف های طبیعی و پلیمری می باشد.